Op verhaal

Couperus Culinair 2021-2022

Op verhaal

Couperus Culinair 2021-2022

Op verhaal - Couperus Culinair 2021-2022

Op verhaal

Couperus Culinair 2021-2022

Op Verhaal
Couperus Culinair

Ondertitel
Sprankelende smaken, kleurrijke klanken, verrukkelijke verhalen

Korte tekst

Na het grote succes van het Dahldiner en andere verteldiners trakteren de verhalenvertellers Frank Belt en Marjan Penterman u nu op het werk van één van Nederlands beroemdste schrijvers, Louis Couperus. Couperus en zijn vrouw hielden van de Franse, Indische en Italiaanse keuken.

Zo verscheiden als de smaak van Couperus zullen ook de verhalen zijn die Marjan en Frank tussen de gangen door vertellen. Verhalen die u misschien nog kent, maar ook werk van Couperus dat u zal verrassen.

Maurits Boreel zorgt, met zijn vernieuwende, zelf gebouwde Protoon MIDI Viool, voor de eigenzinnige muzikale begeleiding. De kok van dienst bereidt een heerlijk driegangendiner. Naar de smaak van Couperus.

Lange tekst

Na het grote succes van het Dahldiner en andere verteldiners trakteren de verhalenvertellers Frank Belt en Marjan Penterman u nu op het werk van één van Nederlands beroemdste schrijvers, Louis Couperus.

In zijn boeken wordt volop gegeten en gedronken. Van abrikozenbeignets tot pastei met macaroni, van sajoer gado-gado tot amandeltaart, van kardinaalswijn tot Vermouth Americano. Louis Couperus en zijn vrouw Elisabeth Baud hielden van lekker eten en drinken. Elisabeth hield zelfs een schriftje bij met hun favoriete recepten.

Dat schriftje was de basis waarop José Buschman ‘Couperus Culinair’ schreef, een kookboek waarin de verrassende verhalen van Couperus verbonden zijn met de recepten uit zijn tijd. Omdat de schrijver en zijn vrouw veel reisden is dat een heerlijk boeket van gerechten uit de Franse, Indische en Italiaanse keuken geworden.

Zo verscheiden als de smaak van Couperus zullen ook de verhalen zijn die Marjan en Frank tussen de gangen door vertellen. Verhalen die u misschien nog kent, maar ook werk van Couperus dat u zal verrassen.

Maurits Boreel zorgt, met zijn vernieuwende, zelf gebouwde Protoon MIDI Viool, voor de eigenzinnige muzikale begeleiding. De kok van dienst bereidt een heerlijk driegangendiner. Naar de smaak van Couperus.

Regie: Lucy Legeland

Vertellers: Frank Belt en Marjan Penterman

Muziek: Maurits Boreel

Genre
Diner & Vertellen

Productie
Op Verhaal

Online:
www.opverhaal.nl
www.facebook.com/opverhaal
www.instagram.com/opverhaal/
www.twitter.com/opverhaal

Foto
Mariange Schilham

Hier vindt u website-banners van onze voorstellingen in het seizoen 2021-2022: bit.ly/38wHu9T

Op verhaal voor jouw theater of evenement?

Image

Siebren Jasper
06 54 23 72 34
siebren@proacts.nl

(oudere Seizoenen zijn vooral als naslag beschikbaar en wellicht niet meer te boeken)

Links