Theatervoorstellingen

<- terug <- www.defamericans.nl
Alternatief Seizoen: (oudere Seizoenen zijn vooral als naslag beschikbaar, en wellicht niet meer te boeken)
Artwork: Def Americans Artwork: Def Americans

Def Americans

Johnny Cash, American Recordings

Korte tekst

In 2024, dertig jaar na het verschijnen van de eerste American Recordings, brengt Def Americans Johnny Cash Tribute de meest tot de verbeelding sprekende songs uit deze iconische reeks naar het podium.
Zanger Elco Weitering: “De American Recordings zorgden voor een herwaardering van artiesten die eigen werk en dat van anderen kunnen en durven uitvoeren in een breekbare akoestische versie. Maar het moet authentiek zijn - eerlijk en oprecht, anders werkt het niet. 'From the gut.', zoals Johnny het zou zeggen.”

Lange tekst

In 2024, dertig jaar na het verschijnen van de eerste American Recordings, brengt Def Americans Johnny Cash Tribute de meest tot de verbeelding sprekende songs uit deze iconische reeks naar het podium.
Zanger Elco Weitering: “De American Recordings zorgden voor een herwaardering van artiesten die eigen werk en dat van anderen kunnen en durven uitvoeren in een breekbare akoestische versie. Maar het moet authentiek zijn - eerlijk en oprecht, anders werkt het niet. ‘From the gut.’, zoals Johnny het zou zeggen.”

De songs die The Man in Black met zoveel liefde en overtuiging wist te brengen, worden door Def Americans Johnny Cash Tribute op het podium nieuw leven ingeblazen. Hierbij weet de band de swing, sfeer en rebellie van een optreden van de legendarische Amerikaanse outlaw verbluffend goed te raken.

De hoogtijdagen van de jaren ‘70 lagen inmiddels ver achter hem, toen met het verschijnen van de American Recordings de in vergetelheid geraakte Cash in één klap weer een relevante artiest werd. De onder leiding van producer Rick Rubin opgenomen verzameling sober uitgevoerde akoestische songs wordt dan ook gezien als de kroon op zijn werk. De vriendschap en samenwerking tussen Rubin en Cash zou tot aan de dood van Johnny duren in 2003.

“Life and Love go on, Let the Music play” - Johnny Cash

Genre
Muziektheater

Productie
Def Americans

Online
www.defamericans.nl
www.facebook.com/defamericans
www.twitter.com/defamericans
www.youtube.com/defamericans

Foto
Wop van Eis

Artwork
Def Americans

https://youtu.be/qMdF-EmZIkU
*Informatie onder voorbehoud.