Op verhaal

Aan tafel met Charles Dickens

Op verhaal

Aan tafel met Charles Dickens

Op verhaal - Aan tafel met Charles Dickens

Op verhaal

Aan tafel met Charles Dickens

Op Verhaal
Aan Tafel met Charles Dickens

Korte tekst

Na het succes van het Dahldiner en Couperus Culinair neemt Op Verhaal u nu mee naar het Victoriaanse Engeland van Charles Dickens. De tijd van slobkousen en ruisende rokken, van straatschoffies en armenhuizen.

Rasvertellers Janneke Tanja en Frank Belt brengen bekende en minder bekende verhalen van Dickens tot leven. Maurits Boreel tovert daarbij een magisch klanklandschap uit zijn Protoon MIDI viool. De kok van dienst zorgt aan de hand van het kookboek ‘Aan Tafel met Charles Dickens’ van Josephine Leeuwenhoek (My Inner Victorian) voor een smakelijk driegangendiner. Een diner dat op de tafel van Charles Dickens zelf niet zou misstaan.

In december brengen Janneke, Frank en Maurits een speciale wintereditie van dit verteldiner met daarin een paar van de vele kerst- en nieuwjaarsverhalen van Dickens.

Lange tekst

Na het succes van het Dahldiner en Couperus Culinair neemt Op Verhaal u nu mee naar het Victoriaanse Engeland van Charles Dickens. De tijd van slobkousen en ruisende rokken, van straatschoffies en armenhuizen.

Verhalen van Dickens moet je beleven met ál je zintuigen. Hij is een meester in het beschrijven van kleurrijke personages. Aan de hand van Dickens’ woorden struin je met ze mee door het Londen van anderhalve eeuw geleden. Je voelt je samen met Oliver Twist ongemakkelijk in het donkere rovershol van Fagin en ruikt de geurige thee in de porseleinen kopjes van de rijke dames. Je smult van een warme kom vol pens op een koude winterdag en hoort hoe hoog boven je een klokkenspel zijn klanken over de straten laat stromen.

Net zo rijk aan klanken, geuren en smaken is het verteldiner ‘Aan Tafel met Charles Dickens’. Rasvertellers Janneke Tanja en Frank Belt brengen bekende en minder bekende verhalen van Dickens tot leven. Maurits Boreel tovert daarbij een magisch klanklandschap uit zijn Protoon MIDI viool. De kok van dienst zorgt aan de hand van het kookboek ‘Aan Tafel met Charles Dickens’ van Josephine Leeuwenhoek (My Inner Victorian) voor een smakelijk driegangendiner. Een diner dat op de tafel van Charles Dickens zelf niet zou misstaan.

In december brengen Janneke, Frank en Maurits een speciale wintereditie van dit verteldiner met daarin een paar van de vele kerst- en nieuwjaarsverhalen van Dickens.

Vertellers: Janneke Tanja en Frank Belt

Muziek: Maurits Boreel

Regie: Robin Kisjes

Tip voor afdeling marketing: Het boek ‘Aan tafel met Charles Dickens’ is te koop. Wellicht is er een samenwerking op te zetten met een plaatselijke boekhandel.

Genre
Diner & Vertellen

Productie
Op Verhaal

Online:
www.opverhaal.nl
www.facebook.com/opverhaal
www.instagram.com/opverhaal
www.twitter.com/opverhaal

Foto
Mariange Schilham

Hier vindt u website-banners van onze voorstellingen in het seizoen 2022-2023: https://bit.ly/3uzY5q7

Op verhaal voor jouw theater of evenement?

Image

Siebren Jasper
06 54 23 72 34
siebren@proacts.nl

(oudere Seizoenen zijn vooral als naslag beschikbaar en wellicht niet meer te boeken)

Links