Theatervoorstellingen

<- terug <- www.janakkerman.nl
Alternatief Seizoen: (oudere Seizoenen zijn vooral als naslag beschikbaar, en wellicht niet meer te boeken)
Artwork: Roy Schols Artwork: Roy Schols

Jan Akkerman - Minor Details


Jan Akkerman (1946) is één van de meest gerespecteerde gitaristen van Nederlandse bodem. Naast zijn rol in internationaal befaamde groepen als Brainbox en Focus heeft hij samengewerkt met uiteenlopende muzikanten als BB King, Charlie Byrd, Cozy Powell, Claus Ogerman en Ice-T. Hij maakte meer dan een dozijn soloplaten, waarmee hij zich van verschillende kanten liet zien en waarop hij zijn creativiteit de vrije loop liet gaan. Zoals ‘Tabernakel’ (1973), de beroemde ‘gitaar in bed’-plaat ‘Jan Akkerman’ (1977) en ‘C.U.’ (2003), waarop hij elementen uit rock, jazz, blues en moderne dance combineerde. Ook op de wereldwijde podia is Akkerman al jarenlang veelvuldig te zien. Zo speelde hij meerdere malen tijdens het Montreux Jazz Festival, het North Sea Jazz Festival en maakte hij talloze tournees langs theaters en andere podia in Europa en Amerika en gaf hij recentelijk nog concerten in onder meer Rusland, Syrië, en Japan. Niet voor niets kan Akkerman internationaal nog steeds rekenen op een grote schare liefhebbers van zijn muziek.

In eigen land is hij in 2005 onderscheiden met een Gouden Harp voor zijn gehele oeuvre. Daarmee heeft hij opnieuw de verdiende aandacht en erkenning gekregen voor zijn belangrijke rol in de gitaarmuziek, zowel in binnen- als buitenland. Zijn cd/dvd-set ‘Live in Concert at The Hague’ laat de gitarist van verschillende kanten zien: met zijn band tijdens het The Hague Jazz Festival in mei 2007, een solooptreden op het Output Festival in het Amsterdamse Bimhuis en aan het werk tijdens een workshop ‘voor alle leeftijden’ in 2006 in Roermond. Afgelopen voorjaar was het gitaarspel van Jan nog over de hele wereld te horen in de Nike-commercial “Write the future” voor het WK 2010. De track ‘Hocus Pocus’ is tijdens zijn Focus periode geschreven. De commercial
was te zien in 88 landen. Concerten van Jan Akkerman zijn altijd weer anders: fris, energiek en nooit voorspelbaar. Als authentieke improvisator laat hij zien waartoe hij in staat is en deelt hij zijn passie voor de gitaar met zijn vaste bandleden:
- Coen Molenaar (toetsen)
- Wilbrand Meischke (bas)
- Marijn van den Berg (drums)

Regie: Jan Akkerman
Productie: Live Music Management BV
Fotografie / artwork: Bert Vethaak, Roy Schols (artwork)

http://youtu.be/UBGxYfQ7Gy0
*Informatie onder voorbehoud.