Festival- en Evenementboekingen

<- terug <-

www.elskedewall.com

Foto: William Rutten
Foto: William Rutten

Elske DeWall

Elske DeWall, één van de beste zangeressen van dit moment, is weer volop beschikbaar voor festivals en evenementen. Als trio of met volledige band haal je de top van Nederland in huis met overtuigend eigen werk en sterke covers die Elske op het lijf geschreven zijn.

Met je allereerste demo al een platencontract scoren, dat is voor slechts weinigen weggelegd. Het overkwam Elske DeWall. Inmiddels heeft Elske weer heel wat carrièrestappen gemaakt. Haar handelsmerk: soulvolle nummers met duidelijke invloeden uit roots, gospel, folk en moderne country. Elske is een graag geziene muzikale gast bij DWDD en had bijzondere samenwerkingen met o.a Jonathan Jeremiah, Lionel Richie en het Metropole Orkest.

Elske DeWall is al haar leven lang met muziek bezig. Op haar zevende begon ze met pianoles, speelde vervolgens lange tijd saxofoon en pakte uiteindelijk de gitaar op. In dezelfde periode ontdekte ze dat ze goed kon zingen, waarna ze werd toegelaten aan de Academie voor Popcultuur in Leeuwarden. In 2008 werkte ze mee aan het project ‘Leonard Cohen in het Fries’ en werd het memorabele jaar afgesloten met de ondertekening van een platencontract bij Universal Music.

In februari 2010 lanceerde Elske DeWall haar debuutalbum met de tot de verbeelding sprekende titel Balloon Over Paris; een album met pure popliedjes. Na een optreden op Eurosonic Noorderslag en bij ‘De Wereld Draait Door’ blijft ook bij diverse DJ’s haar talent niet onopgemerkt; 3FM benoemde haar tot Serious Talent en met de nodige regelmaat is ze te gast in de diverse radioprogramma’s. In 2011 brengt Elske haar tweede album uit, Brave. Elk album wordt ondersteund door clubshows, een theatertour en de nodige media aandacht. Elske schrijft ondertussen de titeltrack voor de RTL TV-serie Moordvrouw. Het derde album, Velvet Soldier, ziet begin 2016 het levenslicht. Met Velvet Soldier neemt Elske je mee in haar liedjes en verhalen, die gaan over liefde, vergankelijkheid van dingen en doorzettingsvermogen. En juist dat doorzettingsvermogen zorgt ervoor dat ze uitgenodigd wordt om de rol van Maria te vertolken in The Passion 2017. En dat doet ze op indrukwekkende wijze. In de live TV uitzending vanuit Leeuwarden zingt ze naast de twee Friestalige nummers “In Nije Dei” en “Wer bisto” de Nederlandstalige nummers “Dat ik je mis” en “Heb het leven lief”. Deze laatste staat de volgende dag op 1 in de iTunes top100. Elske is vervolgens te horen en te zien in vele radio- en tv-programma’s.
Marco Borsato heeft Elske gevraagd een optreden te verzorgen op 23 en 24 juni tijdens het Marco Borsato en Friends concert in het kader van 5 jaar Ziggodome.
Eind 2017 richt Elske samen met Rachel Louise en Krystl The Bluebirds op, een gelegenheids trio die country nummers zingen van beroemde vrouwelijke countryzangeressen of nummers die door vrouwen geschreven zijn. De dames zijn geinspireerd door het album Trio van Linda Rondstad, Dolly Parton en Emmylou Harris.
In 2018 doen de drie dames diverse clubs aan en een aantal festivals en in het najaar toeren ze langs 42 theaters.
Marco Borsato vraagt Elske wederom om als enige gast mee te doen aan zijn clubtour door Nederland en daardoor komt zij in april en mei in vele uitverkochte grote zalen door heel Nederland en zelfs 3 x in het Sportpaleis in Antwerpen.

Inmiddels behoort Elske DeWall tot een graag geziene en zeer gewaardeerde gast en zangeres op radio en tv, club en theater.

Nu.nl: “Een van de beste Nederlandse vocalisten van dit moment”

­Musicfrom.nl: “Een geweldige stem. Niets dan lof!”

Erik Rujisink: “On-Nederlands qua attitude, zelfverzekerd zonder hautain te zijn, een Dijk (ja, met hoofdletter) van een stem!”

ZwartGoud.net: “’De bezieling waarmee DeWall zingt, roept bewondering op.”

Elske DeWall als trio – RTL Late Night: https://www.youtube.com/watch?v=T2FBgaHdKu8

Elske DeWall met band – Radio 538: