Theatervoorstellingen

<- terug <-

www.margrietsjoerdsma.com

Alternatief Seizoen: (oudere Seizoenen zijn vooral als naslag beschikbaar, en wellicht niet meer te boeken)

Foto Jan de Bruyn en Karen van Gilst
Foto Jan de Bruyn en Karen van Gilst

Margriet Sjoerdsma en Egbert Derix

So 80’s, So 90’s! Favorite Songs

Korte tekst

Margriet Sjoerdsma (A Tribute to Eva Cassidy) en pianist Egbert Derix brengen een schitterende ode aan de grote songwriters van de jaren ’80 en ’90. Van Leonard Cohen tot Tracy Chapman, van Billy Joel tot Michael Sembello en van Madonna tot Mr. Mister. Verwacht kleine, ingetogen vertolkingen, maar ook de nodige up tempo en uitbundigheid op het podium.

Lange tekst

Na haar succesvolle A Tribute to Eva Cassidy keert Sjoerdsma terug richting de theaters met de állermooiste liedjes uit de jaren ’80 en ’90, teruggebracht tot de essentie van slechts zang en piano. Van Leonard Cohen tot Tracy Chapman, van Billy Joel tot Michael Sembello en van Madonna tot Mr. Mister. Dit alles samen met pianovirtuoos Egbert Derix, die eerder samenwerkte met grootheden als Ian Matthews, John Helliwell (Supertramp) en Eric Vloeimans. Hij won in 2012 samen met Gerard van Maasakkers de Annie M.G. Schmidtprijs. Ook schreven ze speciaal voor deze voorstelling een aantal nieuwe songs.

Dit getalenteerde duo laat op onnavolgbare wijze horen waarom deze liedjes nou zó goed zijn en hoe deze fier overeind blijven in de intieme bezetting van slechts een stem en piano. Verwacht kleine, ingetogen vertolkingen, maar ook de nodige up tempo en uitbundigheid op het podium.

Vakmanschap, speelsheid, humor en heartfelt muziek gaan in deze voorstelling hand in hand. Deze twee musici en verhalenvertellers nemen het publiek mee op reis gedurende een onvergetelijk muzikaal avontuur, waarin de nodige glimlach en een onvermijdelijke traan elkaar afwisselen.

Persquotes
Telegraaf: Sjoerdsma is van wereldniveau, haar Eva Cassidy Tribute doet denken aan de te jong overleden Amerikaanse zelf. ****
Musicmaker: Derix’ mooie ingetogen spel maakt diepe indruk.*****

Bezetting
Margriet Sjoerdsma: zang
Egbert Derix: piano

Genre
Theaterconcert
Productie
Margriet Sjoerdsma

Online
www.margrietsjoerdsma.com
www.facebook.com/margrietsjoerdsma
www.instagram.com/margrietsjoerdsma
www.egbertderix.com
www.facebook.com/egbertderix

Foto
Jan de Bruyn en Karen van Gilst

*Informatie onder voorbehoud.