Theatervoorstellingen

<- terug <-

www.robertjayband.com

Foto Robert Jay
Foto Robert Jay

ROBERT JAY

ROBERT JAY ACOUSTIC III

CORONA PROOF 2 x 30 man

De akoestische variant van de Robert Jay Band zal vanaf april gaan toeren in Nederland in de kleinere theaters en poppodia. Zij zullen 2 maal per avond een optreden verzorgen van 1.15 minuten voor 30 man.

Robert Jay (gitaar, lead vocals) formeert met Tollak Ollestad (o.a. Don Henley, Earth, Wind & Fire, Christopher Cross) op piano, lead vocals, mondharmonica, gitaar en Danjil Tuhumena (The Voice) lead vocals, gitaar, bas en percussion, een internationaal gezelschap zowel in de studio als op het podium. Er wordt nog niet eerder uitgebracht materiaal gespeeld maar uiteraard ook de radio 3 hit Red Bullet en overig nieuw materiaal van de Robert Jay Band. Daarnaast worden covers van John Mayer, The Eagles en onvermijdelijk de Beatles niet geschuwd.

‘KOM JE NOG LANGS MET DE PASEN……’ Is de titel van het boek van RJ welke, tezamen met de EP ‘RED BULLET’ (met een extra track, de single Raining in the Snow, welke in februari verschijnt),
uitkomt op Goede Vrijdag (2 april 2021). Het boek gaat over de onnavolgbare en on-ophoudende (medische-) tegenslagen waarmee RJ te maken heeft gehad én heeft, maar toch àltijd en onvermoeid weer kansen ziet in het leven. Hij reisde de wereld rond in een rolstoel met zijn gitaar en de manier waarop beschreven wordt hoe RJ ontdekt werd door Frits Spits en daardoor een platencontract afdwong bij EMI, (‘gewoon voor de deur gaan liggen’), is ronduit uniek.

RJ’s missie is de wereld te inspireren met zijn muziek en bizarre levensverhaal.

Op 12-jarige leeftijd won Robert Jay zijn eerste talentenjacht en 10 jaar later (1990) maakte hij zijn tv- debuut met zijn band in de 5 uur show van RTL Veronique. Een bijzonder koor, bestaande uit Ria Valk, Trea Dobbs en Helen Shepherd begeleidden deze jonge gitarist en de Tv-shows stonden in de rij. Leadzanger Jimi Bellmartin zou later (2018) de eerste versie van the Voice Senior winnen. Frits Spits ontdekte het jonge snarenwonder en draaide het door Robert Jay geschreven nummer Red Bullet helemaal grijs wat resulteerde in een platencontract bij EMI. Sindsdien bestormt RJ met zijn band de internationale podia en weet dit, fysiek medisch wonder, vriend en vijand te overtuigen met zijn muziek en levensverhaal.

*Informatie onder voorbehoud.