Theatervoorstellingen

<- terug <- www.ludoviquemusic.com
Alternatief Seizoen: (oudere Seizoenen zijn vooral als naslag beschikbaar, en wellicht niet meer te boeken)
Foto Marc Haers Foto Marc Haers

Ludovique

The Naked Singer

Korte tekst

In het theaterconcert “The Naked Singer”, genoemd naar zijn gelijknamige debuutalbum, draait alles om de bijzondere stem van Ludovique (Luc Devens). Samen met topgitarist Jan Formannoy speelt hij eigen werk, maar interpreteert op onnavolgbare wijze ook nummers van anderen, zoals Sting, Jeff Buckley en Queen.

Laat u betoveren door “The Naked Singer”. Een pure, intense muziekervaring.

Lange tekst

Hij is geen rockzanger, popzanger of singer-songwriter. Hij is niet klassiek, funk of jazz en ook geen dance. Hij is geen van allen en aan de andere kant alles tegelijk. Ludovique (Luc Devens) is een vokale duizendpoot, een zanger met een ongelofelijke inhoud en dynamiek, met een bereik van meer dan vier octaven.

In het theaterconcert “The Naked Singer”, genoemd naar zijn gelijknamige debuutalbum, draait alles om deze bijzondere stem. Ludovique experimenteert, graaft en improviseert. De ene keer met hemelse, sensuele en soms breekbare klanken, de andere keer rauw en krachtig. En dit alles doorspekt met humor en zelfspot. Samen met topgitarist Jan Formannoy speelt hij eigen werk, maar interpreteert op onnavolgbare wijze ook nummers van anderen, zoals Sting, Jeff Buckley, Paolo Nutini en Queen.

Laat u betoveren door “The Naked Singer”. Een pure, intense muziekervaring.

Pers quotes
“Ludovique laat de naakte waarheid horen. Zeer indrukwekkend debuut” (Muziekwereld)
“Een mand vol muzikale cadeautjes. Twaalf meesterwerken.” (Musicmaker)
“Twaalf nummers die zich onder je huid nestelen. Ingetogen, uitdagend en mysterieus.” (Dagblad De Limburger)
“Voor elk nummer werkte Ludovique samen met een andere
instrumentalist, topmuzikanten zoals Dominic Miller (Sting), Michel Bisceglia, Carlo de Wijs en Ferdi Lancee (Gare Du Nord), Maar eerlijk is eerlijk: het is de stem die
de show steelt. Het album overtreft alle verwachtingen.” (ZEF Magazine)

Achtergrond informatie
De carrière van Luc Devens begon met zijn rol als Jesus in the musical Jesus Christ Superstar. Daarna werd hij leadzanger in vocal group Rock4, waarmee hij al 15 jaar succesvol door heel Europa tourt.

In de laatste jaren heeft hij zich steeds meer ontwikkeld als componist, arrangeur en producer. Onder de naam Ludovique werkte hij samen met een groot aantal topmuzikanten, zoals Dominic Miller (Sting, Phil Collins), Manfred Leuchter, Carlo de Wijs, Ferdi Lancee (Gare du Nord) en Michel Bisceglia aan zijn eerste, onlangs verschenen album. Met zijn zelf geproduceerde “The Naked Singer” heeft hij voor het eerst een manier gevonden om zijn veelzijdigheid te tonen zonder zichzelf in een hokje te hoeven plaatsen.

Genre:
Akoestisch Theaterconcert

Productie:
Luc Devens

Online:
http://www.ludoviquemusic.com
https://www.facebook.com/ludoviquemusic
https://twitter.com/ludoviquemusic
https://www.instagram.com/ludoviquemusic
https://www.youtube.com/channel/UCstcEYTNcvpnKSxZ7Y-VGdg

Foto:
Marc Haers

https://youtu.be/QO9sXgCoGA8
*Informatie onder voorbehoud.