Theatervoorstellingen

<- terug <-

www.rock4.nl

Alternatief Seizoen: (oudere Seizoenen zijn vooral als naslag beschikbaar, en wellicht niet meer te boeken)

Foto John Klijnen
Foto John Klijnen

Rock4

The Beatles: Abbey Road, 50 Years

Korte tekst

Het tiende theaterprogramma van de Nederlandse a capella formatie Rock4 staat geheel in het teken van Lennon, McCartney, Harrison en Starr: The Beatles. En in het bijzonder het 50 jarig jubileum van Abbey Road, het legendarische album uit 1969.

Het eerste deel bevat eigenzinnige bewerkingen van bekende en minder bekende songs van de band uit Liverpool. Na de pauze is het tijd voor de integrale vocale uitvoering van Abbey Road, misschien wel het beste en meest veelzijdige werk van The Beatles, met nummers als Come Together, Something, Here Comes The Sun en het prachtige Golden Slumbers.

De 50ste verjaardag van Abbey Road, gezongen door vier geweldige zangers met een geheel eigen identiteit, stijl en achtergrond, die samen al 15 jaar zeer succesvol door heel Europa touren. Een waar huzarenstuk.

Lange tekst

Het tiende theaterprogramma van de Nederlandse a capella formatie Rock4 staat geheel in het teken van Lennon, McCartney, Harrison en Starr: The Beatles. En in het bijzonder het 50 jarig jubileum van Abbey Road, het legendarische album uit 1969.

Het eerste deel bevat eigenzinnige bewerkingen van bekende en minder bekende songs van de band uit Liverpool, zoals Eleanor Rigby, While My Guitar Gently Weeps, A Day In The Life, Blackbird en Let It Be. Maar ook solonummers van de verschillende bandleden komen aan bod. Een nummer als Imagine mag natuurlijk niet ontbreken.

Na de pauze is het tijd voor de integrale vocale uitvoering van Abbey Road, misschien wel het beste en meest veelzijdige werk van The Beatles, met nummers als Come Together, Something, Here Comes The Sun en het prachtige Golden Slumbers. Rock, pop, klassiek en een vleugje psychedelica, indrukwekkend met elkaar verenigd.

En dat is precies de combinatie waarvan de vier zangers van Rock4 in 15 jaar tijd hun handelsmerk hebben gemaakt. Bijna 1000 concerten, uitverkochte zalen door heel Europa en dat alleen gebruikmakend van hun stemmen. De zwaarste, moeilijkste en misschien mooiste manier om muziek te maken. Recht uit het hart.

De 50ste verjaardag van Abbey Road, een waar huzarenstuk.

Vocal Quartet Rock4 bestaat uit vier zangers met een geheel eigen identiteit, stijl en achtergrond. Tenor Luc Devens is de dynamische leadzanger met een indrukwekkend groot bereik, Lucas Blommers de heldere klassieke tenor, Luc Nelissen de warme bariton met een geweldig gevoel voor ritme en timing en Miklós Németh de solide, lage bas die zorgt voor de perfecte fundering van de groep.

Rock4 treedt sinds 2001 zeer succesvol op in Nederland, maar ook ver daarbuiten met uitverkochte concerten in heel Europa en Azië. De zangers wonnen diverse festivals, zoals het Vokal Total festival in Graz en het Vox Populi festival in Sankt Pölten. Daarnaast ontvingen ze een Amerikaanse CARA Award voor de beste pop/rock cover voor hun uitvoering van “Uninvited” van Alanis Morissette.

Genre:
Theaterconcert a capella

Productie:
Rock4

Concept en arrangementen:
Luc Devens, Rock4

Online:
www.rock4.nl
www.facebook.com/rock4nl
www.youtube.com/rock4nl
www.twitter.com/rock4nl

Foto
John Klijnen

*Informatie onder voorbehoud.