Theatervoorstellingen

<- terug <-

www.margrietsjoerdsma.com

Alternatief Seizoen: (oudere Seizoenen zijn vooral als naslag beschikbaar, en wellicht niet meer te boeken)

Foto: Karin Giphart
Foto: Karin Giphart

Margriet Sjoerdsma

Northern Lights (Let op Nieuwe titel, voorheen Willy Nilly)

Korte tekst
Na haar succesvolle A Tribute to Eva Cassidy keert Margriet Sjoerdsma terug in de theaters met haar eigen songs, rondom het thema familie. De songs schreef ze tijdens een soloverblijf van 3 maanden in Noorwegen.

In haar nieuwe voorstelling Northern Lights wordt het thema familie op lichtvoetige wijze genadeloos aan de tand gevoeld, op de hak genomen en door de mangel gehaald. Het concert wordt gedragen door muzikale zwaargewichten uit de jazz scene in een avontuurlijke, orkestrale bezetting.

Lange tekst
Na haar succesvolle A Tribute to Eva Cassidy keert Margriet Sjoerdsma terug in de theaters met haar eigen songs, rondom het thema familie. De songs schreef ze tijdens een soloverblijf van 3 maanden in Noorwegen. In een overrompelend landschap, waar de natuur nog heer en meester is en de stilte oorverdovend. Voor Margriet het ideale decor om te schrijven over tijdloze thema’s als los- en achterlaten, durven springen, eenzaamheid, liefde en verwondering. Met als rode draad het thema familie en vergeving. Sjoerdsma bracht in 2019 haar debuutalbum als ODELION uit, geproduceerd door Tobias Fröberg (o.a. Ane Brun). Ze presenteerde haar album voor een uitverkocht Paradiso en Concertgebouw.

In haar nieuwe voorstelling Northern Lights wordt het thema familie op lichtvoetige wijze genadeloos aan de tand gevoeld, op de hak genomen en door de mangel gehaald. Het concert wordt gedragen door muzikale zwaargewichten in een avontuurlijke, orkestrale bezetting: pianist Jeroen van Vliet (Boy Edgar Prijswinnaar), Westside Trio met celliste Annie Tangberg, violiste Vera van der Bie en altvioliste Isabella Petersen (Yentl en de Boer), trombonist Louk Boudesteijn (New Rotterdam Jazz Orchestra), bastrombonist Pablo Martínez en hoornist Romain Bly (KO Brass).

‘Geboren word je, of je wil of niet. Daar krijg je familie bij cadeau. En die heb je niet voor het uitkiezen. Familie: de toestand waar nou eenmaal geen ander woord voor is. Je hoort bij elkaar, maar past niet per sé bij elkaar.’

Verwacht avontuurlijke arrangementen met harmonisch spannende wendingen, melancholische melodieën met onverwachte afslagen en hobbels. Geïnspireerd door Scandinavische artiesten als Ane Brun, Regina Spektor en Teitur, maar ook de klassieke muziek.

Persquotes
Telegraaf: Sjoerdsma is van wereldniveau, haar Eva Cassidy Tribute doet denken aan de te jong overleden Amerikaanse zelf. ****
De Stentor: ‘Sjoerdsma is extravert, charmant en een beetje ondeugend.’****

Bezetting:
Margriet Sjoerdsma: zang, gitaar, composities
Jeroen van Vliet: piano
West Side Trio:
Vera van der Bie (viool, zang)
Isabella Petersen (altviool, zang)
Annie Tangberg (cello, zang) 
Louk Boudesteijn: trombone
Pablo Martínez: bastrombone
Romain Bly: hoorn

Regie: Diederik van Vleuten

Genre:
Theaterconcert

Productie:
Margriet Sjoerdsma

Online:
www.margrietsjoerdsma.com
www.facebook.com/margrietsjoerdsma
www.instagram.com/margrietsjoerdsma

Foto:
Karin Giphart

Forgiveness https://youtu.be/5zix1wke3oM

*Informatie onder voorbehoud.