Theatervoorstellingen

<- terug <-

www.margrietsjoerdsma.com

Alternatief Seizoen: (oudere Seizoenen zijn vooral als naslag beschikbaar, en wellicht niet meer te boeken)

Foto: Karin Giphart
Foto: Karin Giphart

Margriet Sjoerdsma & Odelion Orchestra

Northern Lights (Let op Nieuwe titel, voorheen Willy Nilly)

Korte tekst
Na haar succesvolle A Tribute to Eva Cassidy keert Margriet Sjoerdsma terug naar de theaters met Northern Lights. Een soloverblijf van drie maanden in Noorwegen leverde een schat aan nieuwe songs op, met thema’s die even persoonlijk als universeel zijn: familie, wortels, compassie, loslaten en bovenal vergeving. De songs kwamen tot leven in een overrompelend Scandinavisch landschap, waar de natuur nog heer en meester is en de stilte oorverdovend. Margriet neemt op de hak, voelt aan de tand en haalt door de mangel, lichtvoetig en serieus tegelijk. “Sjoerdsma is van wereldniveau” schreef de pers. In Northern Lights wordt ze ondersteund en gedragen door muzikale zwaargewichten uit de jazz scene in een avontuurlijke, orkestrale bezetting.

Lange tekst
Na haar succesvolle A Tribute to Eva Cassidy keert Margriet Sjoerdsma terug naar de theaters met Northern Lights. Een soloverblijf van drie maanden in Noorwegen leverde een schat aan nieuwe songs op, met thema’s die even persoonlijk als universeel zijn: familie, wortels, compassie, loslaten en bovenal vergeving. Van anderen, maar ook van jezelf. De songs kwamen tot leven in een overrompelend Scandinavisch landschap, waar de natuur nog heer en meester is en de stilte oorverdovend. Margriet neemt op de hak, voelt aan de tand en haalt door de mangel, lichtvoetig en serieus tegelijk. “Sjoerdsma is van wereldniveau” schreef de pers. In Northern Lights wordt ze gesteund en gedragen door muzikalezwaargewichten uit de jazz scene in een avontuurlijke, orkestrale bezetting.

Creatieve duizendpoot Sjoerdsma presenteerde in 2019 haar debuutalbum als ODELION in Paradiso, geproduceerd door Tobias Fröberg (o.a. Ane Brun). Het ODELION ORCHESTRA is het vervolg van deze reis. Ze stond eerder in een uitverkocht Concertgebouw, zong in zalen als LantarenVenster en Tivoli en stond meerdere malen op het North Sea Jazz Festival. Ook was ze te gast bij Vrije Geluiden.

Ze won in 2019 de prestigieuze Nederlandse Oeuvreprijs Kleinkunst en Cabaret. Die werd met een Bronzen Leeuw verzilverd in het Schillertheater (vorige winnaars waren Lenny Kuhr en Herman van Veen).

Verwacht avontuurlijke arrangementen met harmonisch spannende wendingen, melancholische melodieën met onverwachte afslagen en hobbels. Geïnspireerd door Scandinavische artiesten als Ane Brun, Regina Spektor en Teitur, maar ook de klassieke muziek.

Persquotes
Telegraaf: Sjoerdsma is van wereldniveau. ****
De Stentor: ‘Sjoerdsma is extravert, charmant en een beetje ondeugend.’****
Bezetting:
Margriet Sjoerdsma: zang, gitaar, composities
Jeroen van Vliet: piano
West Side Trio:
Vera van der Bie (viool, zang)
Isabella Petersen (altviool, zang)
Annie Tangberg (cello, zang) 
Louk Boudesteijn: trombone
Pablo Martínez: bastrombone
Romain Bly: hoorn

Regie: Diederik van Vleuten

Genre:
Theaterconcert

Productie:
Margriet Sjoerdsma

Online:
www.margrietsjoerdsma.com
www.facebook.com/margrietsjoerdsma
www.instagram.com/margrietsjoerdsma

Foto:
Karin Giphart

Forgiveness https://youtu.be/5zix1wke3oM

*Informatie onder voorbehoud.