Theatervoorstellingen

<- terug <-

www.piterwilkens.frl

Alternatief Seizoen: (oudere Seizoenen zijn vooral als naslag beschikbaar, en wellicht niet meer te boeken)

Foto: Niels Westra
Foto: Niels Westra

Piter Wilkens

Libbene Stiennen

Korte tekst
In Libbene Stiennen staat het verhaal van de middeleeuwse dorpskerk centraal. Het verhaal van terpen, boeren, monniken, geloof en de grote gebeurtenissen in het leven. Prachtige liedjes, waarvan vijftien vastgelegd op het album Libbene Stiennen (levende stenen), uit liefde voor de Friese kerken, geschiedenis en natuur. Piter Wilkens wordt bijgestaan door zijn vaste begeleiders Ytzen Peterson op gitaar en Willo de Bildt op (contra)bas.

Lange tekst

Prachtige liedjes, waarvan vijftien vastgelegd op het album Libbene Stiennen (levende stenen), uit liefde voor de Friese kerken, geschiedenis en natuur. Piter Wilkens wordt bijgestaan door zijn vaste begeleiders Ytzen Peterson op gitaar en Willo de Bildt op (contra)bas.
In 2015 heeft Piter Wilkens de muziekvoorstelling Libbene Stiennen gemaakt ter gelegenheid van het 45-jarig bestaan van de Stichting Alde Fryske Tsjerken. In Libbene Stiennen staat het verhaal van de middeleeuwse dorpskerk centraal. Het verhaal van terpen, boeren, monniken, geloof en de grote gebeurtenissen in het leven. Het is een lofzang geworden op de authentieke middeleeuwse dorpskerk en de belangrijke, onmisbare plek van de ‘tsjerke’ in het Friese landschap. Pareltjes, door Piter op luchtige wijze aan elkaar gesproken.

Piter Wilkens is als singer-songwriter in Friesland een begrip. Door de media de stem van Friesland en chroniqueur van Friesland genoemd. Hij schrijft alles zelf maar in 2006 begon hij als eerbetoon aan een van zijn grote voorbeelden het Zweedse repertoire van de in IJmuiden geboren troubadour Cornelis Vreeswijk te vertalen. Dat resulteerde in twee opeenvolgende albums en theaterprogramma’s getiteld It fûgeltsje yn myn gitaar en De fleanende Hollander. Hiermee oogstte hij veel lof, kreeg hij veel landelijke aandacht en werd hij in 2009 uitgenodigd om op te treden op Cornelisdagen, een festival in Stockholm ter ere van Vreeswijk.
Van zijn reis gekoppeld aan dit optreden, waarbij hij diverse prominente Zweden ontmoet, is door Omrop Fryslân een documentaire gemaakt die in september 2009 en augustus 2010 voor de landelijke televisie werd uitgezonden. Het album De fleanende Hollanner stond maar liefst 11 weken de nationale album top-100.
Ook bij het project De Partizanen (Leonard Cohen in het Fries), dat landelijk veel aandacht kreeg, is Piter betrokken. Lover, lover, lover werd Libben, libben, libben en Bird on a wire Skries yn it fjild. Van de dvd zijn al bijna 20.000 exemplaren over de toonbank gegaan en elke voorstelling raakte uitverkocht.
In Libbene stiennen is van zowel Vreeswijk (Waar gaan wij naar toe na onze dood) als Cohen (Bird on a wire), een song verwerkt.

Genre
Theaterconcert

Productie
Piter Wilkens

Online
www.piterwilkens.frl

Foto
Niels Westra

*Informatie onder voorbehoud.