Theatervoorstellingen

<- terug <-

www.saintececile.nl

Sainte Cécile – ‘Deep Purple in Symphony’

Beelddownloads:

Download Persfoto Portrait (300 DPI, jpeg)

Tekstdownloads:

Bekijk de Speellijst / het Tourschema

Foto: Ralph Sluijsmans
Foto: Ralph Sluijsmans

Deep Purple in Symphony

Sainte Cécile e.a.

Deep Purple in Symphony: een speciale samenwerking tussen orkest Sainte Cécile o.l.v. Jan Cober en onder andere Thijs Schrijnemakers (Orgel Vreten) en Luc Devens (Rock4, Ludovique).

In deze voorstelling wordt, voor het eerst sinds vele jaren in Nederland, het Concerto For Group & Orchestra ten gehore gebracht. Dit unieke muziekstuk (in drie delen), geschreven door Jon Lord, de Hammond organist van Deep Purple, werd in 1969 voor het eerst uitgevoerd in The Royal Albert Hall, samen met het Royal Philharmonic Orchestra en natuurlijk Deep Purple zelf.
Het stuk is daarna erg weinig gespeeld en dat heeft vooral te maken met het feit dat de partituur in 1970 zoek is geraakt en pas in 1999 door de Nederlander Marco de Goeij opnieuw op papier is gezet. Uiteindelijk heeft dat bijgedragen aan de speciale status van dit werk.

Naast het Concerto wordt het publiek ook nog extra verwend met de bekendste en meest legendarische nummers van Deep Purple, zoals “Child In Time”, “Smoke On The Water” en “Love Is All” (geschreven door de bassist van de band, Roger Glover).

Deep Purple in Symphony wordt een unieke concertervaring, uitgevoerd door het gerenommeerde 110-koppige orkest van de Koninklijke Harmonie Sainte Cécile o.l.v. Jan Cober (gekozen tot beste harmonieorkest ter wereld) en The Group: Thijs Schrijnemakers (Hammond orgel), Marc Rutten (gitaar), Jan Formannoy (basgitaar), Jules Piters (drums) en Luc Devens (zang).

Genre:
Theaterconcert

*Informatie onder voorbehoud.