Theatervoorstellingen

<- terug <-

www.luzazul.nl

Alternatief Seizoen: (oudere Seizoenen zijn vooral als naslag beschikbaar, en wellicht niet meer te boeken)

Foto: Carlos Breton
Foto: Carlos Breton

Luzazul

Aquarel – reprise

Korte tekst:

Luzazul brengt een zonovergoten mix van Portugese fado, relaxte Braziliaanse melodieën, spetterende flamenco en Kaapverdische tinten. Warme, gepassioneerde muziek op groovy, organische beats, die zowel oorspronkelijk als eigentijds klinkt.

Luzazul weet grenzen te vervagen, te verrassen en imponeren. Aquarel voert je mee op de golven van het leven van liefde en Saudade. Een muzikale schildering met water als verbinding tussen verschillende landen, culturen en muziekstijlen, die aan weerszijden van oceanen en rivieren liggen. 

Lange tekst:

Luzazul weet op eigen wijze een palet aan kleuren en muziekstijlen uit verschillende landen samen te laten smelten. Luzazul brengt een zonovergoten mix van Portugese fado, relaxte Braziliaanse melodieën, spetterende flamenco en Kaapverdische tinten. Warme, gepassioneerde muziek op groovy, organische beats, die zowel oorspronkelijk als eigentijds klinkt.

Luzazul weet grenzen te vervagen, te verrassen en imponeren. Water stroomt als bloed door de aders van de muziek en vormt de rode draad in teksten van de nummers. Aquarel voert je mee op de golven van het leven van liefde en Saudade. Een muzikale schildering met water als verbinding tussen verschillende landen, culturen en muziekstijlen, die aan weerszijden van oceanen en rivieren liggen. 

Spil van de groep is ongetwijfeld de Portugese zangeres Magda Mendes; deze charismatische zangeres springt direct in het oog en als zij zingt zijn alle oren op haar gericht. Ze wordt omringd door een groep met een ijzersterke live reputatie, onder wie flamenco gitarist Alain Labrie (o.a. Labryenco), op Wurlitzer piano toetsenist Emiel van Rijthoven (o.a. Sensual, Waylon), percussionist Udo Demandt (o.a. Fernando Lameirinhas, Primos del Norte) en multi- instrumentalist en tevens oprichter Martijn Morselt die vele composities en arrangementen voor zijn rekening nam. 
‘Sprankelend, melodieus, gevarieerd, professioneel, enthousiast’, schreef de NRC over hun debuut-cd en nog vele lovende recensies volgden in binnen en buitenland. Geprezen als beste aanwinst op het gebied van wereldmuziek maar ook door jazz en popliefhebbers omarmd. 

Luzazul gebruikt de kracht van de traditie en durft tegelijk te experimenteren, waardoor de muzikanten van LuzazuL imponeren bij elk optreden. Het bracht de Portugees-Nederlandse band al tot in het voorprogramma van de Kaapverdische morna-diva Cesaria Evora. LuzazuL heeft inmiddels op vele podia gestaan van theaters tot festivals o.a. Paradiso, Lantaren Venster, North Sea Jazz club, de Melkweg, Rasa, Oerol, Pure Jazz festival, Dunya festival en het Amsterdams Roots festival. 

TROUW – “ ‘Canvas’ betovert dankzij de ideeënrijkdom en de oorstrelende zang”
JAZZISM – “de combi braziliaans met flamenco werkt op canvas zeer goed uit”
NRC – “een wiegende soundtrack voor een warme zomer” 
DE TELEGRAAF – “Luzazul heeft opnieuw de juiste snaar te pakken” “wij willen meer” 
HEAVEN – “Topplaat, mag ook internationaal gezien worden”

NRC Handelsblad “Sprankelend, melodieus, gevarieerd, professioneel, enthousiast”
PLATO “Behoort tot het beste dat de wereldmuziek op het moment te bieden heeft”
HAPPINEZ “Sprankelend trio (…) aanstekelijke mix fado, flamenco en bossa nova, gelardeerd met groovy beats”
JAZZISM “De geslaagde missie van LuzazuL”  –  “Wat is het een prachtplaat” 
OOR “een geslaagde samensmelting van Kaapverdiaanse klanken, flamencogitaarspel en broeierige Braziliaanse zang”

Genre:
Theaterconcert

Productie:
Luzazul

Online:
http://www.luzazul.nl
http://www.facebook.com/luzazulmusic

Fotografie:
Carlos Breton

Maos:
http://youtu.be/z-K28K7vXzI

Amor:

*Informatie onder voorbehoud.