Theatervoorstellingen

<- terug <-

www.

Alternatief Seizoen: (oudere Seizoenen zijn vooral als naslag beschikbaar, en wellicht niet meer te boeken)

Tekening: Fiep Westendorp Illustrations; Fiep Amsterdam BV
Tekening: Fiep Westendorp Illustrations; Fiep Amsterdam BV

Jip en Janneke

Het Huis van Jip en Janneke

Korte tekst

Een jubileumvoorstelling rondom buurkinderen Jip en Janneke, in een prachtig decor waarin beide huizen centraal staan, is een van de feestelijke hoogtepunten van het 90-jarig bestaan van de HEMA. De vrolijke voorstelling Het Huis Van Jip En Janneke maakt gebruik van handpoppen en is geschikt voor iedereen van drie jaar en ouder, waaronder dus ook ouders, grootouders, ooms en tantes.

Lange tekst

Het is feest en dat mag op een bijzondere manier gevierd worden! In 2017 viert de HEMA zijn 90 jarig bestaan, maar hangt ook de vlag uit voor zijn 25 jarige verbondenheid met de populaire kinderfiguurtjes Jip en Janneke. Een jubileumvoorstelling rondom deze buurkinderen, in een prachtig decor waarin beide huizen centraal staan, is een van de feestelijke hoogtepunten.

Nederlands beroemdste buurkinderen, getekend door Fiep Westendorp, kregen vanaf 1952 landelijke bekendheid door hun wekelijkse avonturen in het Parool. De avonturen van Jip en Janneke zijn bedacht door Annie M.G. Schmidt en gaan over het dagelijks leven waarin zij van alles beleven. Ze worden jarig, stampen in de regenplassen, gaan op bezoek bij oma, maken een legpuzzel en doen de poppenwas. Hun hond Takkie en de poes Siepie zijn belangrijke nevenfiguren.

Hun populariteit kent geen grenzen en bij overheid en bedrijfsleven staat de eenvoud van de jip-en-janneketaal symbool voor heldere, makkelijke taal.

Cast: Jip en Janneke, verteller

Kleurplaten: https://drive.google.com/open?id=0B9lWljVbOwIaZTRrN3BKM05yVVU

Genre:
Familievoorstelling  | musical | jeugd (3+)

Leeftijd:
3+

Productie:
LUE Producties

Tekening:
Fiep Westendorp Illustrations; Fiep Amsterdam BV

*Informatie onder voorbehoud.