Theatervoorstellingen

<- terug <- www.janakkerman.nl
Alternatief Seizoen: (oudere Seizoenen zijn vooral als naslag beschikbaar, en wellicht niet meer te boeken)
Foto: Live Music Management BV Foto: Live Music Management BV

Jan Akkerman


Alone Together

2005 kreeg Jan Akkerman - na 40 jaar van hard werken - eindelijk een Gouden Harp voor zijn gehele oeuvre. De jury noemde hem ’s werelds beste gitarist ooit. ‘Met een eigen stijl, iemand die met zijn vingers boeiende verhalen vertelt’. Jan Akkerman wordt nog steeds beschouwd als de invloedrijkste gitarist die Nederland heeft voortgebracht. Wereldfaam verwierf hij toen hij door het Engelse tijdschrift Music Maker werd uitgeroepen tot ‘beste gitarist van de wereld’.

Hij werd geboren op Kerstavond 1946 in de Amsterdamse Jordaan. Als peuter pingelde hij al op zijn speelgoedpianootje en op zijn vijfde kreeg hij een, zoals dat in de Amsterdamse volksmond heette, trekkast. Tot zijn tiende bleef hij zijn accordeon trouw, hoewel hij tussentijds de trotse bezitter werd van een gitaar. Hij kreeg privélessen van Gerard Gest, die al gauw merkte met een natuurtalent te maken te hebben. Dat blijkt vooral uit zijn weerzin tegen muziektheorie en solfège. Gespééld moet er worden!

En dit keer solo, helemaal alleen is Jan ook in staat om een mooie show neer te zetten. Zoals hij zo vaak doet in het buitenland op diverse gitaarfestivals. Op zijn prachtige Patrick James Eggle en Lowden zal hij eigen interpretaties spelen van bestaande stukken. Heel uniek is deze keer dat hij ook zijn luit zal meenemen en stukken speelt van John Dowland.

Bezetting:
Jan Akkerman (gitaar)

Genre:
Theaterconcert

Productie:
Jan Akkerman

Website:
www.janakkerman.nl

Foto:
Live Music Management BV

Persfoto:
Wilma Hoogendoorn

http://youtu.be/uGtSCAKq-QQ
*Informatie onder voorbehoud.